Volg ons op Facebook Twitter Google+ Strava

Het ultieme doel: Tour de Concorde

Door Gijs van Dam, 8 jaar geleden

Als je de trainingsadviezen van DoeFiets ter harte neemt, dan weet je dat het stellen van een doel de eerste stap is van beginnen met trainen.  Doel = Training.  Dat doel moet natuurlijk wel reëel zijn. Deze zomer de Tour de France winnen is bij voorbaat gedoemd te mislukken, maar deze zomer de Tour de France fietsen is verassend genoeg wel een reëel doel.

Dit jaar wordt voor het eerst de Tour de Concorde georganiseerd. De deelnemers fietsen één dag voor de profs uit. Dus niet hetzelfde tempo, maar wel exact hetzelfde parcours.

Enkele van de organisatoren van de Tour de Concorde hebben in 2010 de Tour for Kika gereden, ook één dag voor het peloton uit. Dat was een ervaring die zij andere mensen ook wilde gunnen. Daarom is er nu dit jaar de eerste editie van de Tour de Concorde, De Ronde van Samenwerking en Solidariteit in de strijd tegen kanker.

De Tour de Concorde wil in haar eerste editie zoveel mogelijk geld ophalen om internationaal onderzoek naar kanker te steunen en waar mogelijk te versnellen. De organisatie heeft zichzelf ook een doel gesteld: "Over tien jaar is kanker niet meer dodelijk, maar een chronische ziekte."

Misschien is de Tour de France fietsen wel het ultieme trainingsdoel dat je jezelf als fietser kan stellen. Dat doel wordt des te mooier als je daarmee bijdraagt aan het bereiken van het ultieme doel van de Tour de Concorde. Kijk op hun website voor meer informatie over de inschrijving, of schrijf je in voor hun nieuwsbrief.


Laat een bericht achter