Volg ons op Facebook Twitter Google+ Strava

It giet oan! La Marmotte 2014

Door Gijs van Dam, 6 jaar geleden

Ik ben dan wel geen Fries, maar deze site is het geesteskind van Johan Veninga, een rasechte Fries, dus ik neem de vrijheid om af en toe een woordje Fries te laten vallen.

It giet oan heeft voor mij hier en nu meerdere betekenissen. Ten eerste heb ik al veel te lang niks meer van me laten horen, en deze blogpost is het bewijs dat ik gewoon doorga met doefiets. Ik wilde veel, misschien wel te veel, (nieuwe site, nieuwe trainingsschema's een webshop) en dat resulteerde vooral in heel veel net niet.

Een net niet werkende site, net niet werkende trainingsschema's en een net niet werkende webshop. In de afgelopen paar maanden heb ik bergen verzet (in plaats van beklommen) om de site, de trainingsschema's en de webshop wel te laten werken. Misschien zullen er nog schoonheidsfoutjes zijn, en als jullie die vinden dan hoor ik dat graag, maar de komende tijd kan ik me weer focussen op posts schrijven, informatie met jullie delen en artikelen schrijven over goed trainen.

It giet oan staat ook voor de inschrijving voor La Marmotte 2014, die een feit is. Ik ga samen met 7 vrienden op 5 juli 2014 misschien wel één van de zwaarste cyclo's fietsen die er bestaat. Afgelopen zomer hebben we met ongeveer dezelfde groep de Vätternrundan (300km) in Zweden gefietst en op de terugweg uit Zweden besloten we al snel dat we dit jaar een gooi moesten doen naar de Marmotte. Een stuk korter, maar zeker ook een stuk zwaarder.

Omdat we een diverse groep zijn, met verschillende ambities, maar omdat we toch zoveel mogelijk samen willen trainen heb ik 2 nieuwe trainingsschema's gemaakt die zoveel mogelijk parallel aan elkaar lopen. Het zijn afgeleide van de voorbeeldschema's voor het uitfietsen van een zware cyclo, maar dan precies uitgestippelt zodat ze tegelijk eindigen in het weekend van La Marmotte 2014. 

Het ene schema is een schema dat je voorbereid op La Marmotte in een Gouden tijd. Dit schema is intensiever en langer, en begint daarom 6 weken eerder dan het andere schema dat bedoeld is voor een Zilveren of Bronzen tijd. In beide schema's zitten 2 cyclo's, en twee trainingskampen. De cyclo's zijn de Steven Rooks Classic en La Chouffe Classic. Voor de fietsers die voor Zilver of Brons gaan is La Chouffe Classic een dag waarop ze echt mogen uittesten hoe ze ervoor staan, terwijl de fietsers die voor Goud gaan het dan relatief rustig aan mogen doen. Bij de Steven Rooks Classic zijn die rollen juist omgedraaid.

De twee trainingskampen (een lang weekend en een weekje in de bergen) zijn belangrijke elementen in het schema voor een Gouden tijd. Voor de fietsers met iets minder ambititieuze plannen is het zaak om vooral in het eerste trainingsweekend rustig aan te doen. Het tweede trainingskamp is een weekje in de bergen. Daar is iedereen al aardig in vorm en zit het verschil vooral in de duur van de trainingen.

Dus met gepaste trots presenteer ik

het schema voor La Marmotte 2014 Zilver of Brons, en

het schema voor La Marmotte 2014 Goud

(En voor de mensen met andere plannen, alle voorbeeldschema's zijn aangepast voor het nieuwe jaar, en er zijn ook weer nieuwe schema's specifiek voor de Alpe d'Huzes 2014 en de Elfstedenrijwieltocht 2014)

 


Laat een bericht achter