Volg ons op Facebook Twitter Google+ Strava

Stap 2: Het maken van een basisschema

Nu je weet wat je doelen zijn, wanneer die zijn en wanneer je wilt beginnen met trainen, kun je een basisschema opstellen. Dit schema loopt van de week dat je wilt beginnen tot en met één week na de tocht, zoals op de tijdsbalk. Op dit schema geef je aan wanneer de tochten zijn.

Voor je echter kunt beginnen met plannen is het ook nog belangrijk rekening te houden met andere afspraken die invloed hebben op wanneer je kan trainen, denk daarbij aan:

  • Dagen dat niet kan, zoals verjaardagen, andere verplichte visites, trouwdagen etc.
  • Vakanties
  • Feestdagen
  • Drukke periodes op het werk

Dit lijkt allemaal misschien minder belangrijk, maar veel trainingen lopen stuk op het feit dat ze andere belangrijke zaken kruisen. Heel vaak wordt dan de training overgeslagen, terwijl dat juist niet de bedoeling is van een goed trainingsschema. Als deze zaken gepland staan, kun je hier rekening mee houden met je trainingsschema.

Dus pak je agenda erbij en kijk in de periode van het trainingsschema naar de dagen en perioden waar je rekening mee moet houden. Uiteraard wil dit niet zeggen dat je op de betreffende dagen of in die perioden niet kunt trainen, maar soms zul je je trainingen hierop wel wat moeten aanpassen.