Volg ons op Facebook Twitter Google+ Strava

La Marmotte 2014 Zilver of Brons

Info

Doel: De Marmotte 2014 fatsoenlijk uitfietsen (eindtijd brons of zilver)
Duur: 0
uur/wk:
sessies/wk:
Niveau: Geavanceerd

Toelichting

De Marmotte is een hele kluif, of je 'm nou in Goud wil volbrengen of niet. Het lukt alleen als je beschikt over voldoende ervaring. Het niveau is redelijk hoog, en als achtergrond zou je minimaal 2 jaar fietservaring moeten hebben.

Voor de mensen die de Marmotte met een groep doen, en ook de trainingen zoveel mogelijk samen willen doen, is het schema dit jaar aangepast, zodat het mooi samenvalt met het schema voor Goud. Dat betekent dat je samen kunt trainen, terwijl je net iets andere ambities hebt. Soms komt het er op neer dat de fietsers voor Brons of Zilver vol aan de bak moeten en de Gouden fietsers rustig aan mogen doen, maar vaker zal het andersom zijn.

Opbouw

Het schema is opgedeeld in 2 perioden van 9 weken. De eerste 9 weken staan volledig in het teken van de opbouw: veel duurtraining, opbouwend in duur, afgewisseld met krachttrainingen. Voor de variatie staat er zo nu en dan een D2- of D3-training op het programma.

In de 6e week training (week 15) kunnen wij aanhaken bij het andere schema, wat dan al 12 weken op gang is. Er staat dan een trainingsweekend in de planning. Het is wel belangrijk om je daar nog niet gek te laten maken door de mensen die al 6 weken extra training achter de kiezen hebben. Gewoon lekkere D1-trainingen meepakken en al wat wennen aan hoogtemeters.

Aan het einde van week 19 haken we aan bij de Steven Rooks Challenge, waar de fietsers die voor Goud gaan al vol aan de bak moeten. Wij doen daar nog rustig aan.

Twee weken later (week 21) staat voor ons La Chouffe Classic op het programma. Daar moeten wij knallen en mogen de fietsers voor Goud het weer iets rustiger aan doen. De 3 weken voorafgaand aan La Chouffe Classic is een voorbereiding op deze cyclo, dus houd dat in het achterhoofd, vooral tijdens de Steven Rooks Challenge.

In week 22 staat een betrekkelijk rustige week op het programma.Daarna ga je de basis uitbouwen, door het doen van langere trainingen in D2 en D3.

In week 23/24 kunnen we dan weer aanhaken bij een trainingskamp uit het Gouden schema. Dit keer in de bergen. In dit schema heb je dan al 12 weken trainingsarbeid achter de kiezen, dus nu kunnen we uittesten wat we waard zijn. In het andere trainingsschema staan vooral meer uur op het programma, maar in dit schema moeten we ook echt aan de bak.

In de laatste week pik je nog een korte klim mee en daarna is het herstellen voor de grote dag.

Tijdschema voor La Marmotte

Om te bepalen wat voor jou haalbaar is, hebben we een calculator voor het tijdschema voor La Marmotte gemaakt. De basis hiervoor is het vermogen dat je fietst bergop in combinatie met je gewicht. Als je je vermogen bergop niet weet, maar je weet wel je tijd op een specifieke berg, bijvoorbeeld de Alpe d'Huez, dan kun je met die gegevens je vermogen berekenen met behulp van onze vermogencalculator.

Bedenk wel dat het vermogen dat je bergop kunt trappen natuurlijk verandert (verbetert) naar verloop van tijd, als je dit schema volgt. Het vermogen dat je moet gebruiken in deze calculator is het vermogen dat je kunt produceren als je topfit bent, op 5 juli 2014. Gebruik daarom het vermogen, als je dat weet, van een moment in het verleden waarop je ook topfit was, of gebruik de klimtijd van een berg die je beklommen hebt in topconditie.

previous daynext dayVandaag

Select date
<<<augustus 2020>>>
mdwdvzz
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
  • Maand

aug, 2020

ma
di
wo
do
vr
za
zo