Volg ons op Facebook Twitter Google+ Strava

La Marmotte 2014 Goud

Info

Doel: De Marmotte 2014 in de best haalbare tijd (goud)
Duur: 0
uur/wk:
sessies/wk:
Niveau: Geavanceerd

Toelichting

De Marmotte in Goud, dat doe je niet zo maar. Het is alleen weggelegd voor mensen die de discipline en de tijd hebben om een schema van 24 weken te volgen, en dat lukt alleen als je beschikt over meer dan voldoende fietservaring. Het niveau is erg hoog.

Voor de mensen die de Marmotte met een groep doen, en ook de trainingen zoveel mogelijk samen willen doen, is het schema dit jaar aangepast, zodat het mooi samenvalt met het schema voor Zilver of Brons. Dat betekent dat je samen kunt trainen, terwijl je net iets andere ambities hebt. Soms komt het er op neer dat de fietsers voor Brons of Zilver vol aan de bak moeten en de Gouden fietsers rustig aan mogen doen, maar vaker zal het andersom zijn.

Opbouw

Het schema begint relatief rustig, met veel rustige duurtraining en dus krachttraining om het snelheidsverlies hierdoor te kunnen compenseren. Deze duurtrainingen zijn opbouwend in duur en worden afgewisseld met D2- en D3-trainingen in interval. Op het programma staan een trainingsweekend (week 15), een korte cyclo, de Steven Rooks Challenge (week 19) en een trainingsweek in de bergen (week 23/24). Tussendoor haken we dan aan bij een cyclo uit het trainingsschema voor Brons of Zilver in week 21, La Chouffe Classic. In dit trainingsschema doen we die in de kortere variant van 76km. Dat betekent dat wij iets eerder aan een Chouffe zullen zitten. In de weken rondom de cyclo's en de trainingskampen worden de trainingen hierop aangepast. De cyclo's en de trainingsweekenden moet je vooral zien als ultieme training met ruimschoots voldoende hoogtemeters. Daarna is het een kwestie van het vasthouden van je conditie. De laatste week doe je nog een lange duurtraining, en een training met minimaal één lange klim. Dit kan de weg zijn naar jouw Gouden rit.

Tijdschema voor La Marmotte

Om te bepalen wat voor jou haalbaar is, hebben we een calculator voor het tijdschema voor La Marmotte gemaakt. De basis hiervoor is het vermogen dat je fietst bergop in combinatie met je gewicht. Als je je vermogen bergop niet weet, maar je weet wel je tijd op een specifieke berg, bijvoorbeeld de Alpe d'Huez, dan kun je met die gegevens je vermogen berekenen met behulp van onze vermogencalculator.

Bedenk wel dat het vermogen dat je bergop kunt trappen natuurlijk verandert (verbetert) naar verloop van tijd, als je dit schema volgt. Het vermogen dat je moet gebruiken in deze calculator is het vermogen dat je kunt produceren als je topfit bent, op 5 juli 2014. Gebruik daarom het vermogen, als je dat weet, van een moment in het verleden waarop je ook topfit was, of gebruik de klimtijd van een berg die je beklommen hebt in topconditie.

ma
di
wo
do
vr
za
zo