Volg ons op Facebook Twitter Google+ Strava

Zitvlees.nl wordt Doefiets.nl

Door Gijs van Dam, 8 jaar geleden

Het zal lang niet voor iedereen een verrassing zijn, maar zitvlees.nl is vanaf vandaag doefiets.nl. Ik had al een tipje van de sluier opgelicht door via de nieuwsbrief (Heb je je al ingeschreven?) te vragen of mensen wilden stemmen op 10 logo's voor de nieuwe website, maar vandaag is het officieel.

Waarom een nieuwe naam?

De belangrijkste reden is dat zitvlees als woord wel erg veel de nadruk legt op precies dat enige wat niet leuk aan fietsen is, nl. de noodzaak om eerst wat zitvlees te kweken zodat je gewend raakt om op dat scheermes, dat door moet gaan voor zadel, te zitten.

Verder wordt doefiets meer dan wat Zitvlees was:

  • Naast de trainingsadviezen kan je binnenkort ook je eigen trainingsschema opzetten en opslaan onder je eigen account, zodat je je vorderingen kunt bijhouden.
  • Bezoekers kunnen op elkaar reageren en elkaars prestaties volgen.
  • Er komt de mogelijkheid tot persoonlijk advies van professionals over training en voeding.
  • Doefiets krijgt een webwinkel voor spullen die de serieuze fietser echt nodig heeft.
  • Doefiets wordt nog veel meer, maar dat hou ik nu nog even geheim, wat zoveel betekent als dat ik die ideeën nog niet uitgewerkt heb.

Ik vond dat zoveel activiteiten onder een noemer moesten vallen die daar bij paste, en na een privéles bedrijfsnaamgeving van mijn fietsmaatje Alef, en een brainstormsessie thuis op een blocnote kwam doefiets uit de bus. Een doesport als tegenhanger van een denksport.

"Wanneer komen al die nieuwe features?" hoor ik je vragen.

Tja, dat is een goede vraag. Ik heb me bij de aankondiging in januari ook al danig vergist, dus daar durf ik nu geen uitspraken over te doen. Feit is dat ik begin dit jaar van een voltijd naar deeltijd ben gegaan om 2 dagen in de week mij volledig op doefiets te kunnen richten. En ondanks dat dit misschien een simpele site lijkt, hebben we de afgelopen maanden keihard gewerkt met een internationaal team van developers en designers om te komen waar we nu zijn. We zijn dus meer dan serieus.

Hou doefiets dus in de gaten en had ik al gezegd dat je je kan inschrijven voor de nieuwsbrief?

 

Tags

zitvlees


Laat een bericht achter