Volg ons op Facebook Twitter Google+ Strava

Rustige duurtraining, 52.4 kilometer, 1 uur 48 minuten

Door Johan Veninga, 10 jaar geleden

Back on track in het vlakke en winderige Nederland, welkom. Nadat ik de motivatie gevonden had (verstopt in de bagage), kon ik op pad voor een rustige duurtraining. Niet te lang, niet te intensief, want aanstaande zaterdag staan 200 kilometers Jan Janssen Classic op de planning en dan is uitgerust zijn een belangrijke voorbereiding. Na een uitgebreide lunch vertrek ik.

Met een rugwindje ga ik eerst richting De Blesse, waar ik via Peperga en Steggerde doorfiets naar Wilhelminaoord. Mijn benen voelen stram, ontdaan van alle souplesse. Met moeite krijg ik de cadans op 90 en dan voelt het helemaal nergens maar. Pas na een half uur, met het zicht op Wilhelminaoord, lijkt het allemaal wat beter te gaan. En dan is het ook gedaan met het rugwindje.

Ik zoek de meest beschutte route omhoog, richting Nijeberkoop, via Boijl. Gelukkig zijn alle planten en bomen dusdanig groen dat ze zelfs de Noordoostenwind kracht 4 kunnen keren. Ik eet wat, drink wat, keutel wat, klooi wat met mijn versnellingsapparaat, kijk wat om me heen, snuit wat en ben dan in Nijeberkoop. Gewoon rustig aan vandaag. Ik kies zelfs niet de makkelijkste weg terug, maar ga via Oldeberkoop en Mildam terug naar huis, 50 rustige kilometers rijker. Overmorgen mogen de benen weer klimmen.

Tags

zitvlees