Volg ons op Facebook Twitter Google+ Strava

Ja hoor: weer door mijn rug

Door Johan Veninga, 10 jaar geleden

Tja, daar sta je dan. Of beter: lig je dan. Afgelopen dinsdagmorgen kwart over zes. Mijn hulpgeroep wordt pas na 10 minuten beantwoord door een niet eens verbaasd kijkende Marieke. 800mg Ibuprofen, anderhalf uur op de koude vloer en 2 gesprekken met artsen later lukt het me om weer overeind te komen en mijn bed in te strompelen. 

Een bezoek aan de huisarts, apotheek (Diclofenac) en 's middags de fysiotherapeut halen allemaal weinig uit. De nacht is pijnlijk en ik kan alleen lopen door héél voorzichtig te schuifelen en het liefst steeds wat beet te pakken. Pas na de behandeling van de Orthomanueel Therapeut gistermiddag kan ik voorzichtjes weer wat dingen doen. Zitten, bijvoorbeeld.

En nu? Alle hulpdiensten blijven optimistisch over mijn Marmotte-deelname. Dan moet dit over zijn, dus daar hou ik me dan maar aan vast. Zelf ben ik minder enthousiast; herstel is nu zoveel belangrijker dan een vijfde Marmotte fietsen. Er komt vanzelf een nieuwe kans.

Ik hou jullie op de hoogte.

Tags

zitvlees