Volg ons op Facebook Twitter Google+ Strava

Hersteltraining, 28.4 kilometer, 1 uur 4 minuten

Door Johan Veninga, 10 jaar geleden

Een hersteltraining en ook niet meer dan dat:

  • maximaal 130 hartslagen
  • maximaal 30 kilometer
  • en: absoluut pijnvrij

Als ik, heel voorzichtig, de wijk uitfiets, denk ik terug aan hoe ik afgelopen dinsdag met heel veel pijn op bed lag. Voor nu is die pijn weg; alsof er helemaal niets is gebeurd. Ik laat mijn benen rustig warmdraaien. Mijn rug voelt wat stijf, maar mijn benen lijken de rust welkom verteerd te hebben. Een voorzichtige glimlach.

Ik fiets via De Blesse naar Steggerda en dan rechtsaf. Zelfs het enige klimmetje gaat goed. Mijn rug voelt stijf, maar absoluut niet pijnlijk. Ongemakkelijk, alsof alle spieren rond mijn ruggengraat zich ten hoofddoel hebben gemaakt elke buiging tegen te houden. Een bloemengeur komt over de velden. Kippenvel. Als ik niet kan fietsen, merk ik pas hoeveel ik het mis.

Na Noordwolde stop ik even om mijn nieuwe zadel bij te stellen. Die zit niet lekker. Ook na de tweede bijstelling kan ik geen goede plek vinden, die moet dus geruild. En ik heb last van dove handen, heel raar. Kan dat uit die rug komen? Of van het zadel? Straks maar het zadel van mijn (of Marieke haar) mountainbike trekken en na de Marmotte een nieuwe zadelpoging doen.

3 kilometer rechtuit, langs de Stellingenweg terug naar huis. Het is goed gegaan met mijn rug, hoewel die nu wel vermoeid aanvoelt. Zeker als ik afstap merk ik dat een uur genoeg is geweest. Ik kan me niet voorstellen over een week het achtvoudige aan te kunnen. Hopelijk zet het herstel zich in dit tempo voort en dan zie ik het wel. Deze rit heb ik in ieder geval.


Tags

zitvlees