Volg ons op Facebook Twitter Google+ Strava

Terug de fiets op na de griep

Door Gijs van Dam, 7 jaar geleden

Tags: training, ziekte

Ik heb net 5 weken van kwakkelen achter de rug.. Na het trekken van mijn verstandskiezen, en de aansluitende complicatie van een ontstoken kaak, heb ik mogen genieten van alles wat de grootste griepepidemie van de afgelopen 42 jaar te bieden had.

Lees Meer...

Kopje koffie fietscoureur?

Door Gijs van Dam, 8 jaar geleden

Tags: voeding

Wat is het effect van cafeïne op je fietsprestaties? Duursporters zijn vrijwel zonder uitzondering erg serieus als het op cafeïne aankomt. Ik ben daar geen uitzondering op. Ik ben sowieso een beetje een koffiesnob, en heb mijn koffie het liefst van versgemalen bonen, door een molen die precies fijn genoeg maalt, uit een espressoapparaat dat onder de goede druk en in het juiste tempo een perfect kopje koffie in een voorverwarmd kopje maakt, maar daar gaat het nu even niet om. Waar het wel om gaat: Ga je beter rijden van cafeïne, ook als het vieze Senseo-koffie is?

Lees Meer...

Eetmachines op een fiets

Door Gijs van Dam, 8 jaar geleden

Tags: Tour de France 2012, voeding

Marijn de Vries voelt zich een Franse gans die vetgemest wordt door met een trechter voedsel naar binnen te persen (dat zijn mijn woorden). Tijdends de zevendaagse etappekoers in Duitsland, de Thüringen Rundfahrt der Frauen, krijgt ze met moeite het eten weg dat noodzakelijk is om de extra inspanning van 3000 kcal per etappe te kunnen leveren.

Lees Meer...